Amazon Kindle – minőség megfizethető áron

.

Az Amazon Kindle könyvolvasó család már az ötödik generációs készülékeknél jár, és sokak kedvencének számít, hiszen segítségével kedvenc könyveink akárhol nálunk lehetnek, ahol csak olvasni szeretnénk. Az Amazon által fejlesztett és értékesített termékek kizárólag az internetről szerezhetőek be, és kedvező áraikkal rendkívül sok előnyt kínálnak az olvasás szerelmeseinek. Egyes vélemények szerint a cégnek nem feltétlenül éri meg a készülékek viszonylag alacsony áron való piacra dobása, de ha hozzászámítjuk azt is bevételeikhez, hogy az Amazonon keresztül szerzik be az olvasók e-book-jaikat, máris látható, hogy a kedvező árakat hol hozza be a cégóriás.

A Kindle könyvolvasók hardverje tulajdonképpen az úgynevezett e-tinta segítségével működik, ugyanis ez a szürke szín 16 árnyalatát is meg tudja jeleníteni, ezzel valóban olyan hatást keltve, mintha valódi papír-alapú könyvet olvasnánk. Ez pedig a hosszú, olvasással teli órákat figyelembe véve látásunk szempontjából egyáltalán nem mindegy. Hasonlóképp ezt a célt szolgálja az oldalirányú megvilágítás, hiszen a háttérből kapott fény szintén káros lehetne az emberi szem számára.

.

Az újabb modellek már Wifi-kapcsolat létrehozásával internetezésre is alkalmasak, természetesen bizonyos korlátokkal, hiszen a képernyő frissítése, vagy a memória kapacitása nem feltétlenül a világhálón való szörfözésre van kitalálva.

A felhasználók számára problémát jelenthet, hogy a megszerzett e-book esetleg nem olyan formátumban van, mely az Amazon Kindle készülékei segítségével megnyitható. Egy egyszerű konvertálással azonban máris olvashatóvá, s élvezhetővé válnak a képernyőre vetett sorok. A Kindle fejlődésével természetesen lehetővé vált az is, hogy váltsunk a betűtípusok és méretek között, hogy az elénk táruló olvasmány még inkább élvezetes lehessen. A szótár-, és jegyzetszolgáltatás szintén ilyen pozitívumok, melyek csak még kényelmesebbé teszik a készülék használatát. Az árak és a kínált lehetőségek, tudás tekintetében mindenki döntse el maga, mely típus mellett teszi le voksát. Ha a legfrissebb verzió iránt érdeklődnénk, akkor azt Kindle Paperwhite néven keressük az Amazonnál.

 

Szólj hozzá


2 + 6 =

Konyv-olvaso.hu is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide
a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com. | Google plus