E-book konvertálás ingyen

Beszerezte legújabb e-book olvasóját, és alig várja, hogy elektronikus formában elmentett könyveit olvashassa, tartózkodjon bárhol is? Kellemetlen meglepetésként érhet bennünket, ha kedvencünk nem kompatibilis a választott könyvolvasóval. Bár nem minden esetben, de azért igenis előfordulhat, hogy e-könyvünk konvertálására lesz szükség ahhoz, hogy készülékünk felismerje azt, és zavartalanul élvezhessük a papírra (kijelzőre) vetett sorokat. 

.

A világhálón számos weboldalról letölthetünk akár ingyenesen is e-book konvertálókat, melyek nagy segítségünkre vannak akkor, ha készülékünk által nem támogatott formátumban sikerült letöltenünk a netről azt a művet, mely szellemi táplálékul szolgál majd számunkra ráérő időnkben.

Bár az Amazon által forgalmazott könyvolvasók igen sokrétűek a támogatott formátumok tekintetében, mégis előfordulhat, hogy konvertálásra van szükség.  Nem kell rögtön a fizetős programokra gondolnia, csak némi körültekintéssel szétnézni a világhálón. Pár másodperc alatt rábukkanhat olyan ingyenesen letölthető alkalmazásokra, amelyek pillanatok alatt a kívánt formátummá alakítják digitális könyveinket.

Az Amazonnál vásárolt Kindle alkalmával egy e-mail címet kapunk viszont, amely segítségünkre lesz abban, hogy bármilyen formátumot ráküldve, átkonvertálja a Kindle által is támogatott formátummá azt. A tapasztalatok alapján, minden, a Kindle által felismert formátumnak megvannak az előnyei és hátrányai. Sokan nehezményezik, hogy a .doc nem tartozik ezek közé, a szintén gyakorinak számító .pdf azonban igen, viszont a megjelenítésnél és a betűk méretezésénél adódhatnak problémáink. Éppen ezért célszerű a .pdf formátumú digitális könyveinket is átkonvertálni. A .txt-vel ugyan nincsenek gondok, ám egyszerűségénél fogva ne várjunk túl minőségi megjelenítést használatakor.

Szólj hozzá


2 + = 8

Konyv-olvaso.hu is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide
a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com. | Google plus