Megéri a 3G?

3GvsWifi

Kindle Touch vs. Kindle Touch 3G

A Kindle Touch 3G-s verziója $148, sima wifis verziója pedig $99. (Kindle összehasonlító ártáblázat) Ez a 3G-vel ellátott, multi-touch panellel felszerelt, 6”-es, E-Ink technológiás szerkezet lényegében csak az internetelérésében különbözik a wifis változattól. A sima wifis verzió megáért értetődő, viszont a 3G-től azt várnánk, hogy korlátlan böngészési lehetőséget nyújt, ámde az eddigi 3G-s Kindle olvasókkal szemben, a Kindle Touchnál a 3G ezt nem teszi lehetővé.

A Kindle Touch 3G-n csak a Kindle Store-n (az amazon hivatalos könyvesboltját), illetve a Wikipedián böngészhetük. Ezzel bizonyára azt akarták elérni, hogy az Kindle felhasználók elsősorban az Amazon áruházait, szolgáltatásait használják (Kindle Store-t, a Music Store-t és a Prime streaming). Viszont, ha az ember nagyon akarja – márpedig mit ér tartalom nélkül a Kindle- elérheti a sima wifis változaton is.

A 3G-s verziót tehát azoknak ajánljuk, akik aktív fogyasztói az Amazon folyamatosan bővülő szolgáltatásainak. A Kindle Touch verziók jelenleg még nem kerültek forgalomba. Az USA-ban kezdik el forgalmazni 2011.nov. 21-étől. Feltehetően jövőre már Magyarországris szállítható lesz.

2 Hozzászólás to “Megéri a 3G?”

  1. jani says:

    Kindle Keyboard 3G-vel viszont nem csak a Kindle Store-n meg a Wikipédián lehet böngészni? A Kindle Touch-al meg csak ott. Miért?

    • Konyv-olvaso.hu says:

      Nem tudjuk pontosan, de összefüggésben lehet a Kindle Fire megjelenésével, hogy a sávszélességet inkább a Fire-nek biztosítják. De ez csak tipp.

Szólj hozzá


3 + 7 =

Konyv-olvaso.hu is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide
a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com. | Google plus