Netezés a Kindle Fire-al

Az Amazon cég technikusai igazán egyedi böngészőt helyeztek el tablet gépükben, ennek a Silk nevet adták. Egy speciális technológiát használ a Silk, méghozzá azt hogy kihasználja a cég EC2 nevű számítási felhőjét (a számításokhoz való adatokkal nem a mi eszközünket kell terhelnünk, hanem a gépünkkel a neten keresztül elérünk más állomásokat akik elvégzik nekünk ezeket a számításokat).

Ezt a megoldást már olcsóbb mobiltelefonoknál használta az Opera Mini böngésző, esetünkben viszont más szerepe van ennek funkciónak, nem az adatok tömörítésére törekedtek az Amazon dolgozói, hanem a böngészés gyorsabbá tételére. Ehelyett a felépítés szerint a műveleteket az Amazon szerverei végzik el a Fire processzora helyett, ezzel energiát is spórolhatunk, később merül le majd a tabletünk böngészés közben.

 

A Kindle Fire tehát alkalmas lesz majd rengeteg alkalmazás futtatására, például Facebookozni is lehet majd vele, az azzal járó alkalmazásokkal és játékokkal (Farmvill például). Emellett a filmezni vágyók elérik a Netflixet, a zene szerelmeseinek pedig ott lesz a Pandora, valamint Electronic Arts mobil játékokkal is mulattathatjuk magunkat.

Szólj hozzá


+ 9 = 11

Konyv-olvaso.hu is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide
a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com. | Google plus