Kindle Fire vs. Apple Ipad

Apple Ipad 2

Ami a Kindle Fire-ben megvan, de az Ipad-ből hiányzik…

Első pillantásra az Amazon Kindle Fire nem tűnik az Ipad ellenségének. Amikor összehasonlítjuk a két tablet hardveres és technikai leírását, látjuk, hogy nincs túl nagy hasonlóság: az Apple 10 colos képernyővel, 16GB tárhellyel rendelkező Ipad-je össze sem hasonlítható a 7 colos kijelző méretű, 8GB tárhelyes első generációs Kindle Fire-vel.

De azért tény, hogy a fogyasztók valószínűleg ezen két termék közül fognak választani, ha tabletet akarnak vásárolni. Kivéve, ha téged nem érint a recesszió, hiszen elég drága mulatság lenne vásárolni egy Ipadet (amely 499 dollárnál kezdődik) és egy Kindle Fire-t (amely 199 dollárba kerül, kevesebb mint a felébe egy Ipadnek) is.

Hogyan válassz a kettő közül? Mindent összevetve itt van 5 érv, amelyek alapján jobban megéri Kindle-t vásárolni Ipad helyett:

Támogatja a flasht:
Jeff Bezos beszédében megerősítette, hogy a Kindle Fire valóban képes Flash-t futtatni, amely egy igen hiányolt tulajdonság mind az Ipadekről és az Iphone-okról is.

Kevesebbe kerül:
A legolcsóbb modell az Ipad 2, amely 3G nélkül is 499 dollárba (kb 117.000 Ft) kerül. Ezzel ellentétben legolcsóbb Kindle Fire 199 dollárba (azaz kb 47.000 Ft) kerül, szintén 3G-s sávszélesség nélkül, és nincs is rá lehetőség, mivel 3G-vel rendelkező Kindle Fire még nem létezik).Mindezeket összevetve, a Fire még mindig veri 300 dollárral az Ipad-et, szóval a fogyasztónak el kell döntenie, megéri-e egy szintén a csak WiFi-vel rendelkező Ipadért kiadni plusz 300 dollárt, vagy sem.

Kisebb a súlya:
Azon túl, hogy kisebb méretekkel rendelkezik, mint az Ipad, a Kindle Fire emellett könnyebb is versenytársánál. A413,9 gramm súlyú Kindle Fire jelentősen könnyebb a 604 grammos Ipadnél, amely ebből kifolyólag hordozhatóbbá teszi.

Pontosan passzol a kézbe:
A 7 colos kijelzőjű Kindle Fire-t könnyedén lehet tartani egy kézben. A 10 colos nagyságú kijelzővel rendelkező Ipad 2-t viszont valószínűleg csak a kosárlabda játékosok tudnák kényelmesen használni egy kézzel.

Gyorsabb böngészés:
Ha a vadonat új Amazon Silk webböngésző úgy fog teljesíteni, ahogy azt Jeff Bezos állítja, akkor a Kindle Fire könnyű szerrel lehet a leggyorsabb hordozható böngésző a piacon. Abban az esetben, ha nem tudnád, az Amazon Silk úgy osztja fel az eszköz által végzett munkát, hogy a nagy méretű weboldalakat gyorsabban töltse be. A kevésbé megterhelő tartalmat (mint például a szöveget) maga az eszköz, a bonyolultabb dolgokat (mint például HTML, CSS és Javascript) pedig az Amazon EC2 felhőszervere fogja kezelni.

A cikk itt folytatódik.

Szólj hozzá


8 + 7 =

Konyv-olvaso.hu is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide
a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com. | Google plus