Kindle Fire vs iPad 2

kindlevsfire

Az ünnepek közeledtével valami hasznos ajándékkal, esetleg egy táblagéppel szeretnénk meglepni szeretteinket vagy magunkat? Egyre többféle készülék közül választhatunk az előző évekhez képest, az olcsóbbtól a magasabb árfekvésű készülékekig széles a paletta. Már csak az a kérdés, hogy melyiket válasszuk? Az év legsikeresebb termékei közé tartozik a Kindle Fire (Amazon) és iPad 2 (Apple).

Nyilvánvalóan az Amazon által forgalmazott Kindle Fire nem akar szembeszállni a kb. háromszor annyiba kerülő, és több funkcióval bíró iPaddel, viszont ár- érték arányban az egyik legjobb ajánlatnak mondható a tabletek piacán.
Az Amazon minden egyes Kindle Fire táblán 10 dollárt bukik,  ám ennek sokszorosát megkeresheti a felhasználóknak értékesített tartalmakkal alkalmazásaival, és felhő-alapú szolgáltatásokkal. A készüléket kifejezetten az Amazon-szolgáltatások köré építették.
Ennek köszönhetően olcsóbban juthatunk hozzá a készülékhez. Már a beharangozás után az első napokban rengeteg előrendelés érkezett rá. Úgy tűnik tényleg hatalmas vonzó erő a $200-os ár, amiért cserébe nagyszerű terméket tudhatunk magunkénak.

A Kindle Fire hátrányai az iPadhez képest: nem szerelték fel kamerával, és nem létesíthető vele 3G-s kapcsolat, nincs benne videószerkesztő, a belső memóriája valamint a képernyője kisebb (7 colos az iPad 2 9,7-es méretéhez képest)(egyenesen arányos az árával).
Hasonlóságok: Kindle szintén fél giga RAM-mal rendelkezik, szinte ugyanolyan felbontással bír, továbbá Wi-Fi-n keresztül ugyanúgy eléri a netet. Valamint stílusban, kialakításban sok hasonlóságot észrevehetünk a két készülék között.
Az iPad 2–n több alkalmazás közül válogathatunk ugyan, viszont az Amazon is felveszi vele a versenyt a folyamatosan bővülő szolgáltatásaival.

Az Amazonnál előfizethetünk éves Prime szolgáltatásra, amellyel több tízezer ingyenes TV műsor, valamint film közül választhatunk. Ezen kívül több százezer média fájlt vásárolhatunk meg. Az iPad-en a több százezer alkalmazáson felül, az iTunes-on található szintén több százezer médiafájlt vehetjük igénybe.

Kindle Fire-n viszont az Amazon könyvolvasóihoz mérten sokkal több könyv, valamint magazin, és képregény közül válogathatunk.
Ezen kívül, ami még fontos tényező lehet a méretük; Kindle Fire kisebb (19.1 x 11.9 x 1.1 cm) az iPadhez (24.1 x 18.6  x 0.9 cm) képest, és ezzel praktikusabbnak mondható, valamint kb 50%-kal könnyebb, mint az iPad. Ez persze igény, és ízlés kérdése.

Összevetve az Amazon tabletje egy  tisztességesen összerakott készülék, ami ugyan nem veheti fel teljes mértékben a versenyt az iPaddel, ennek ellenére remek alternatíva lehet az olcsóbb tabletet keresőknek.

Az alábbi videóban három szempont szerint vizsgálták a készülékeket: internetböngésző, boot idő,  és Netflix streaming.

 

Amazon Kindle Fire Apple iPad 2
Ár 199 dollár 499 dollár
Kijelző 7 colos (1024 x 600) 9.7 colos (1024 x 768)
Méret 19.1 x 11.9 x 1.1 cm 24.1 x 18.6  x 0.9 cm
Súly 413 gramm 603 gramm
RAM 512MB 512MB
Processzor 1GHz kétmagos 900MHz kétmagos
Akkumulátor 8 óra olvasás, 7.5 óra videólejátszás 10 óra általános és videólejátszás
Belső memória 8GB 16GB
Bővíthető memória - -
Operációs rendszer Android 2.3 iOS 5

Szólj hozzá


8 + 9 =

Konyv-olvaso.hu is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide
a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com. | Google plus