Kindle Touch vs Kindle 4 – Melyiket válasszam?

Kindle 4 vs Kindle touch

Előnyök és hátrányok. Mi a különbség a Kindle Touch és a Kindle 4 között?

A nemrégiben piacra dobott új Kindle család tagjai minden bizonnyal nagy népszerűségnek fognak örvendeni világszerte.
2012 első felétől már  hozzánk is megérkezik a Kindle Touch mindkét verziója

Kindle Touch

Bár számos különbség van a Touch és a sima 4 között, mindkettő E-Ink technológiás 6”-os képátlóval rendelkezik, valamint az elődökkel ellentétben itt már képernyőn megjelenő billentyűzetet találhatunk a QWERTY billentyűzet lekerülésével.
A Kindle Touch – mint ahogy a nevéből is következtethetünk- teljes mértékben érintőképernyős, ezzel szemben a Kindle 4 készüléknél a teljes érintőképernyős megoldást az 5 irányú navigációs gomb helyettesíti, valamint csakúgy, mint a Kindle 3-nál az oldalán található gombokkal lapozhatunk.
Na de hogyan működik a lapozás a Kindle Touch-on? Ha összevetjük a két készüléket rögtön láthatjuk hogy a Touchon nincsenek fizikai gombok. Az egész készülék csupán egy nagy képernyőből áll. Szóval hogyan lehet lapozni? Nagyon egyszerű:  végig húzza az ujját oldalirányba amerre lapozna, vagy egyszerűen csak megérinti az a képernyő jobb avagy bal oldalát, előre vagy visszafelé lapozáshoz.
Mindkét készülék háttérvilágítás nélküli, így sötétben való olvasásához lámpára van szükség, ennek az előnye, hogy nem rontja a szemet, ellentétben a háttérvilágítással rendelkező tabletekkel. Valamint nem veri vissza a fényt, így erős napfényben is tökéletesen lehet rajta olvasni.

Mindkettő készüléken Wifi-n keresztül, böngészhetünk. A 3G-s (+ wifis) internetelérésért a Kindle Touch 3G-s verzióját válasszuk.
A Kindle 4 mindössze 79 $, ha érintőképernyőre vágyunk, akkor plusz 20$-ért megkaphatjuk a wifis Kindle Touch-t is . Ez jóval alacsonyabb, mint a többi érintőképernyős e-olvasók a piacon. A Kindle Touch 3G-s verzió pedig 149 dollár.

Kindle Touch vs Kindle 4 Audió különbségek

A Kindle 4-ről lekerült a hangszóró, valamint a fejhallgató csatlakozó is, ami azt jelenti, hogy a készülék nem képes lejátszani az MP3-t (emiatt text-to-speech funkció sem érhető el rajta). Ez azonban nem akkora nagy gond, hiszen a készülékek alapvető funkciója az olvasás, és e változtatás által a készülék is kisebb lett az elődökhöz képest.

Másfelől a Kindle Touchban megtalálható összes audio funkció amire szüksége lehet. Vagyis van benne MP3 lejátszó, beépített hangszórók, valamint a text-to-speech funkció, ami hangoskönyvek olvasásában segít útközben.

Kindle 4 előnyök és hátrányok

Kindle 4

Előnyök:
1. Könnyű és kisebb szerelési zsebében
2. A Kindle család legalacsonyabb árú készüléke

Hátrányok:
1. Nincs hangszóró
2. Nincs fejhallgató csatlakozó
3. Nem érintőképernyős

Kindle Touch Pro és Kontra

Előnyök:
1. Interaktív érintőképernyő
2. Beépített Hangszóró és fejhallgató csatlakozó

Hátrányok:
1. Nem tudsz egyszerre olvasni és lapozni egy kézzel, ehez mind két kézre szükség van. (Edit olvasónknak sikerült :) )
2. Nem lehet elforgatott, vízszintes módban használni.

 

Kindle 4 Kindle Touch Kindle Touch 3G
Méretek 6.5″ x 4.5″ x 0.34″ (166 mm x 114 mm x 8.7 mm) 6.8″ x 4.7″ x 0.40″ (172 mm x 120 mm x 10.1 mm) 6.8″ x 4.7″ x 0.40″ (172 mm x 120 mm x 10.1 mm)
Súly 170 gramm 213 gramm 220 gramm
Memória 2GB (1,400 könyv) 4GB (3,000 könyv) 4GB (3,000 könyv)
Akkumulátor 1 hónap (átlag 30 perc/nap, kikapcsolt wifivel) 2 hónap (átlag 30 perc/nap, kikapcsolt wifivel) 2 hónap (átlag 30 perc/nap, kikapcsolt 3G-vel és wifivel)
Támogatja a hangot? Nem Igen (USB 2.0 (micro-B connector)) Igen (USB 2.0 (micro-B connector))
Wifi Igen,  802.11 b/g/n Igen, 802.11 b/g/n Igen, 802.11 b/g/n
3G Nem Nem Igen
Képernyő méret 6” (e-ink) 6” (e-ink) 6” (e-ink)
Érintőképernyős

X-ray
Nem

Nem
Igen

Igen
Igen

Igen
Támogatott formátumok Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC natively, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion Kindle (AZW), TXT, PDF, Audible (Audible Enhanced(AA,AAX)), MP3, unprotected MOBI, PRC natively, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion Kindle (AZW), TXT, PDF, Audible (Audible Enhanced(AA,AAX)), MP3, unprotected MOBI, PRC natively, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion
Nem támogatott formátumok EPUB, LIT, LRZ/LRX (Sony), Audible (Audible Enhanced(AA,AAX)), MP3 EPUB, LIT, LRZ/LRX (Sony) EPUB, LIT, LRZ/LRX (Sony)
Doboz tartalma Kindle vezeték nélküli e-olvasó, USB 2.0 kábel, és a Quick Start Guide. Hálózati adapter külön megvásárolható. Kindle vezeték nélküli e-olvasó, USB 2.0 kábel, és a Quick Start Guide. Hálózati adapter külön megvásárolható. Kindle vezeték nélküli e-olvasó, USB 2.0 kábel, és a Quick Start Guide. Hálózati adapter külön megvásárolható.

Reklámmal ellátott és reklám nélküli változatok

A Kindle 4 és a Kindle Touch két változatban kapható : reklámokkal ellátott és a reklámok nélküli. Nyilván a reklám nélkülieket valamennyivel magasabb áron vehetjük meg (kb 30 $-al). De akiket nem zavar egy kis reklám annak remek ajánlat lehet, viszont ezt csak az USA-ban élőknek előny, mivel Magyarországra csak a reklám nélküli változatokat szállítják, de a jelenlegi e-bookok piacán még így is bőven megéri.

 

    Kindle 4 Kindle Touch Wifi Kindle Touch 3G
Ár reklámmal (csak USA) 79$ 99$ 149$
Ár reklám nélkül 109$ 139$ 189$

Összefoglalva tehát, a Kindle Touch érintőképernyős felülete a modernebb sémát követve illeszkedik bele a könyvolvasók világába. Ha azonban valaki az egyszerűbb, gombnyomásra működő modellt preferálja, akkor határozottan a Kindle 4 való neki.

Hogyan rendeljük Amazon Kindle-t?

6 Hozzászólás to “Kindle Touch vs Kindle 4 – Melyiket válasszam?”

 1. Edit says:

  Na mármost itt ülök a vadiúj Kindle Touch-ommal, amit lehet egy kézzel tartani és lapozni, valamint elforgatott módban használni is. :-)

 2. attila.p says:

  egyetértek veled, amióta megjelent az 5.1.0-s firmware (vagy hack-elt 5.0.4 -s) sok mindent lehet vele csinálni !!!! Valószínüleg a cikk már igen-igen “régi”.

 3. Nevem senki says:

  nekem sikerült elforgatni :)

  lehet a szöveget is (ez már beépített dolog rajta, meg van hack is hozzá egy mp3 file
  google.coom

 4. kindlegirl says:

  A legújabb frissítésnek köszönhetően lehet már vízszintes módban használni :)

 5. Gabi says:

  A Kindle Keyboard 3G-on a .pdf fileket tudom forgatni és nagyítani is. Az amazon kindle touch-on nem sikerül. Tud valaki segíteni?

 6. Tomi says:

  Újságolvasás milyen a Kindle-ön?

Szólj hozzá


+ 5 = 7

Konyv-olvaso.hu is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide
a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com. | Google plus