Könyvolvasó készülékek – praktikus megoldás az olvasás megszállottjainak

A 3D-s filmek, a minden téren teljes élményt nyújtó táblagépek, az izgalmasabbnál-izgalmasabb szórakozási lehetőségek világában jogosan merülhet fel a kérdés, hogy valójában szükség van-e még az olvasásra, vagy egy-egy filmóriás minden igényünket kielégíti e téren? A tapasztalatok még mindig azt mutatják, hogy igenis szükség van a könyvekre, és bár modern formába burkoltan zajlik azok fogyasztása napjainkban, de fontosságuk semmiképpen nem elhanyagolható.

.

Környezettudatos olvasóként, vagy éppen a könyvgyűjteményünk helyigényétől tartóként azonban olyan lehetőségeket nyitottak meg a könyvolvasó készülékek, melyekkel mindenképpen érdemes élni. Kedvenceink elektronikus formában való tárolása nem csak nagyon praktikus, de kényelmes megoldásnak is bizonyul, hiszen így magunkkal vihetjük azokat bárhová.

Miként azonban a számítógép, vagy a telefon képernyője bánthatja szemünket egy idő után, úgy ezeknél a készülékeknél is felmerülhet a kérdés, hogy vajon mennyire rongálják látásunkat az ilyen módon olvasással töltött órák. A gyártók természetesen különösen ügyeltek a tervezéskor erre a sarkalatos pontra, hiszen leendő termékük kelendősége és kedveltsége függhet ettől. A kijelző ugyanis tökéletesen olyan hatást kelt, mintha papír alapú könyvet tartanánk a kezünkben. Az úgynevezett e-tinta a szürkeárnyalattal kiegészítve alkalmas arra, hogy ne tükröződjön a kijelző, és így akár vakító napsütésben is élvezhetjük legújabb szerzeményünk minden sorát.

.

A csupán lapozáskor használt energia rendkívüli energiatakarékossággal jár, és az egyes készülék típusok speciális szolgáltatásai lehetővé teszik az internetezést, s az ezen keresztüli újabb e-könyvek beszerzését. Erre tökéletes példa az Amazon Kindle készülékei, amelyek mind ár, mind minőség tekintetében nagy népszerűségnek örvendenek. E-könyveink támogatott formátummá való átalakítása pedig pár másodperces művelet a megfelelő, ingyenesen használható programok segítségével. A könyvek, az írott szó és az elektronikai újdonságok kedvelői számára a könyvolvasó tökéletes választásnak bizonyul akár karácsonyi ajándékként is.

Szólj hozzá


1 + = 8

Konyv-olvaso.hu is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide
a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com. | Google plus