Magyarország és az online piac terjeszkedése

Az online kereskedelem egyre nagyobb ütemben halad előre. Egyre többen rendelnek az internetről és egyre többen vásárolnak webáruházakból.
A magyar felhasználók szokása változó. A többség még nem rendel saját házához árut, hanem az úgynevezett Pick Pack Pontokon veszi fel a terméket. Ezzel a Pick Pack Pontok az utóbbi időben elterjedtek, szerte az országban. Ma körülbelül olyan 400 Pick Pack Pont található Magyarországon. Ezekn a helyeken ha az áruval már ott helyben problémánk van, nem is kell kifizetnünk, csak visszamondani a rendelést.
Nagy problémát jelent az online boltoknak, a folyamatosan visszaküldött áru. A boltoknak kötelességük 8 napon belül visszaadni a pénzt a vásárlónak, ha a megvásárolt tárgy nem felel meg az elvárásoknak. Sokan például csak 8 napig használnak egy nagyképernyős tv-t azután visszaadják. A visszaküldött áru, se az eladónak se a vásárlónak nem kedvező, ezért törekedjünk mindig jól utánanézni a dolgoknak mielőtt megtörténik a rendelés.
Persze minden érmének két oldala van. Vannak webáruházak ahol a 8 napos szabályt nem tartják be, és csak kevesebb pénzért veszik vissza a selejtes árut.
Az internetes vásárlás az évek múlásával valószínűleg egyre szélesebb körben fog eltrejedni.
A piac gyors ütemű növekedése miatt, a nagy ágyúnak számító Amazon is tervezi a magyarországi piac kiépítését. A kiszivárgott hírek szerint az Amazon jövő ilyenkorra már a magyar felhasználók igényeit fogja kielégíteni. A magyar felhasználók örülhetnek, hisz az Amazon rengeteg olyan dolgot árusít amit csak tőle lehet megszerezni (Pl.: Kindle).

Szólj hozzá


+ 7 = 9

Konyv-olvaso.hu is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide
a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com. | Google plus