Miért pont a Kindle?

Why

10+1 érv a Kindle mellett

Nemrégiben az Amazon fórumán két érdekes téma merült fel az olvasók között. Elsőnek a „Tíz ok amiért Kindle-t használok”, és ennek ellenében „10 ok, amiért visszatérek a papírkönyvekhez”. Ez alapján, az e-könyveket használók szemszögéből mi is összeállítottuk saját listánkat.

A Kindle helytakarékos.
Ha eddig sem sajnáltuk a pénztárcánkat és kitartóan bővítettük otthoni könyvtárunkat, valószínűleg szembesültünk a férőhely problémájával. Sokunk szereti a látványt ahogy egész polcunk pihenő könyvekkel van teli, viszont sokunknak már igazán kevés a férőhelye, és inkább csak bizonyos alapműveket tartana inkább a polcán, nekik a Kindle kellemes társ lesz, hiszen nem kell aggódniuk a jövőben a könyveik helye miatt.

Kindle Touch elfér a zsebünkben

A Kindle könnyen hordozható.
Ha sok időt töltünk utazással, és előszeretettel ütjük el az időt útközben olvasással, kézenfekvő döntés beruházni egy Kindle eszközre, így nem leszünk kénytelenek egy egész könyvespolcot magunkkal hurcolni ha épp válogatni van kedvünk kedvenc olvasmányaink listájáról. Igen kis súlya miatt kényelmesen olvashatunk vele egy kézzel is, így akármilyen kis helyen kényelemesen olvashatunk egy másképp hatalmas enciklopédiát.

Automatikus könyvjelzők állnak rendelkezésünkre.
Apróságnak tűnhet, de mint a való életben, itt is igazán bosszantó lehet ha elfelejtjük pontosan hol is tartottunk. A Kindle készítői ettől a bosszúságtól is megóvnak minket, hiszen minden könyv azon az oldalon vár majd minket kinyitáskor mint ahol eddig tartottunk.

Kényelmes hozzáférést biztosít a könyvekhez.
Biztosan sokunkkal előfordult már hogy keresett egy könyvet amit különböző okokból (már nem árulják, nincs a könyvesboltban, vagy elfogyott, külföldön kapható csak stb) nem tudott megszerezni.

Olcsó
Ezt természetesen mindenkinek magának kell eldöntenie, de általánosságban a jól megválogatott tartalmak ára nem magas, valamint klasszikusokat és szerkesztés nélküli könyveket találunk ingyenesen is. Amerikában az emberek átlagosan 2 ezer forint körüli összeget fizetnek ki virtuális tartalmakért, afölött már jobban megfontolják a fizikai formában való vásárlást.

Környezetbarát
Mindannyian tudjuk hogy a könyvek készítése rossz a környezetre a fák kivágása miatt, és ha belegondolunk évente hatalmas mennyiségű fát termelnek ki e célból. A másik fontos tényező az energiatakarékosság, amiben a Kindle igazán jeleskedik, hiszen ritkán kell tölteni az eszközt, ezzel a tárcánkat is kíméljük.

Szótárprogram áll rendelkezésünkre.
Idegen nyelvű könyv esetében nagy segítségünkre lehet az eszközben beépített szótár ami a nyelvtanulásban is nagy segítségünkre lehet

Egyszerű a keresés.
Mint ahogy azt már megszokhattuk számítógépen való olvasáskor, itt is egy egyszerű és igen hasznos kereső szolgáltatás áll majd rendelkezésünkre, amely segítségével egy adott szövegrész helyét kereshetjük meg pontosan, valamint egy szó előfordulásának számát is megkaphatjuk.

Kíméli a szemet.
A gyengébben látó, vagy fáradékony olvasóknak jó hír hogy a betűnagyítás funkcióval könnyíthetik az olvasás menetét. Az új E-Ink technológiával felfegyverezve a készülék nem károsítja a szemet, valamint napsütésben is gond nélkül olvashatóak a szövegek, ez egy nagy előny a különböző táblagépekkel szemben.

Kindle beépített böngészője

Egy másik beépített funkció hogy egy szöveg olvassa fel nekünk a könyvet, így akár sétálás, biciklizés, vezetés vagy épp elalvás közben is élvezhetjük kedvenc könyvünket. A funkció több nyelven is elérhető (magyarul, angolul, németül stb)

Internethasználat
A Kindle nem a böngészésre lett kifejlesztve, azonban a beépített böngésző segítségével könnyedén megnézhetjük kedvenc hírportálunkat, e-mail fiókunkat vagy éppen közösségi oldalunkat.

+ Megoldás a diszlexiásoknak?
Érdekes plusz tény az is hogy diszlexiás gyerekek beszámolói szerint az E-Ink technológiával lejegyzett könyveken sokkal kevésbé mosódnak össze a szavak mint a hagyományos papírra írottak.

 

Forrás: Amazon 10 reasons why I use a Kindle

Szólj hozzá


8 + 4 =

Konyv-olvaso.hu is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide
a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com. | Google plus