Miért éri meg elektronikus könyv olvasót venni?


A Kindle könyvolvasók nem hiába lopták magukat az emberek szívébe.
Egy Kindle könyvolvasó használata nagyon praktikus. Biztosan sokan jártak már úgy, hogy a könyvet amit nagyon szívesen olvastak volna, nem tudták magukkal venni, mert túl sok helyet foglalt. A Kindle olvasók leginkább ezt a problémát orvosolják, hiszen körülbelül 1300 könyvet tárolhatunk rajta. Mérete kisebb mint egy füzet, súlya pedig alig haladja meg a 400 grammot. Egy töltéssel pedig akár két hétig is olvashatunk rajta. Ez a megoldás a környezetet is védi, hiszen nem kell több fát kifágni, nincs szükség papírra. A könyveket elektronikus formában kell beszerezni és egyszerűen rátenni a kis gépre.

Az Amazon könyvesboltjából számtalan könyvet megvásárolhatunk. A könyveknek természetesen nincs kiszállítási díja, és olcsóbbak elektronikus formában, mint nyomtatottan. A könyvolvasó segítségével PC-ről 1-2 kattintással átküldheti az interneten talált hosszabb cikkeket, hogy azt később kényelmesen el tudja olvasni a kanapén. Az e-ink kijelző pedig olyan, mintha valódi nyomtatott könyvet olvasnánk ezért kíméli a szemet.
A Kindle támogatja a PDF állományt is, tehát a netről leszedett esszék, jegyzetek vagy könyvek egy USB kábel segítségével könnyen rátehetőek az olvasóra.

 

A kindle kis mérete és pihekönnyű súlya miatt bárhol bármikor elővehető, nem foglal sok helyet. Híreket, napilapokat is tudunk rajta olvasni.
Ha unod már hogy mindig a gép előtt görnyedve olvasol, vagy nem tudod magaddal vinni kedvenc könyvedet, akkor a Kindle tökéletes választás számodra.

 

Egy hozzászólás to “Miért éri meg elektronikus könyv olvasót venni?”

  1. ballanta says:

    Csak az amazon.com volt említve, feltételezem, a vezető magyar online könyvesboltok nem nagyon foglalkoznak a Kindle-lel. Vagy igen? Meg tudom venni az új, magyar nyelven megjelenő könyveket Kindle-formátumban, egyszerűen, valahol?

Szólj hozzá


9 + 6 =

Konyv-olvaso.hu is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide
a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com. | Google plus